Sam-A Gaiyanghadao Bio, Isteri, Kerjaya, Kanak-kanak, Bernilai Bersih

Sam-A Gaiyanghadao Wiki / Bio, Isteri, Kerjaya, Kanak-kanak, Bernilai Bersih

Sam-A berusia 36 tahun dan pelatih seni mempertahankan diri campuran di Singapura. Sam-A dikenali sebagai salah satu daripada Muay Thai terbaik di duniapejuang.

Dia terkenal kerana pertahanan dan pertahanannya yang kuat. Sam-A adalah dunia Lumpinee Super Flyweight pelbagai masa Juara, Juara Dunia Lumpinee Bantamweight, Thailand Super Flyweight, Super Bantamweight, dan Juara Bantamweight, dan banyak lagi.

Beliau telah membuat nama untuk dirinya sebagai salah satu superstar Muay Thai yang terkemuka di dunia dengan lebih dari 20 tahun pengalaman melawan.

Kehidupan terdahulu Sam-A

Sekitar umur 9, Sam-A mula berjuang untuk kerjaya pamannya dan menonton Muay Thai di TV. Dia sudah mempunyai beberapa ratus pertempuran dalam beberapa tahun dan berjuang hampir setiap hari. Beliau berpindah ke Bangkok pada usia 15 tahun dan memulakan latihan di Akademi Muay Thai di Petchyindee.

Sam-A dilahirkan di Buriram, Thailand pada 13 Oktober 1983. Tetapi tidak ada lagi maklumat mengenai ibu bapanya dan anak kecilnya, tetapi pamannya membantu beliau untuk tiba di sini sebagai perosn terkenal di dunia. Dia kini mempunyai ketinggian 5 kaki 6 inci dan 54-57kg.

Perjuangan Kerjaya Sam-A

Sam-A Gaiyanghadao Wiki / Bio, Isteri, Kerjaya, Kanak-kanak, Bernilai Bersih
Sam-A in the ring of MMA

Sambutan ibu dan ayahnya seperti yang diramalkan-mereka tidak teruja untuk bersaing dengan anak mereka, terutamanya kerana dia tidak mempunyai pengalaman. Tetapi Sam-A adalah gigih dan tahu dia sanggup mencubanya. Ia mengambil sedikit keyakinan, tetapi akhirnya menyerah kepada ibu dan ayahnya.
Sam-A mempunyai perjuangan pertamanya untuk kerjaya tinju pada 12 Julai 2012. Dia bertempur melawan Christian Abila dan menang dalam R4 dengan TKO.

“Saya memohon kepada ibu bapa saya, mungkin, untuk tersenyum kepada mereka, mereka hanya menatap saya dan menggelengkan kepala mereka,” kata bekas bintang itu. “Saya mula bergulung dan menangis di tanah. Keluarga saya menyesal selepas beberapa minit menjerit dan menangis.

Kejayaan kecil ke arah MMA Dunia

Setibanya abad kedua, di stadium tinju Lumpinee dan di stadium tinju Rajadamnern, Sam-A bertempur. Pada tahun 2004, ketika dia mengalahkan Petch T. Bangsean untuk kejayaan lumpinee super flyweight, dia memenangi gelaran pertamanya. Tidak lama selepas memenangi berat yang sama dalam kejohanan Thailand.

Isteri Sam-A Gaiyanghadao

Sam-A Gaiyanghadao Wiki / Bio, Isteri, Kerjaya, Kanak-kanak, Bernilai Bersih
Sam-A with Wife Kotchasorn

Nah, jika kita bercakap mengenai hubungan Sam-A, maka dia seorang lelaki yang sudah berkahwin. Dia berkahwin dengan gadis Tangmo Kotchasorn, dan pasangan itu kini menjadi ibu kepada dua anak perempuan. pasangan itu hidup dengan gembira dengan semua 4 keluarga ahli. Tidak ada maklumat di internet tentang foto-fotonya yang sudah berkahwin. Mungkin dia mahu kehidupan pribadinya daripada media digital.

Bernilai Sam-A Gaiyanghadao

Sam-A Gaiyanghadao Wiki / Bio, Isteri, Kerjaya, Kanak-kanak, Bernilai Bersih
Sam-A house

Gaji rata-rata pejuang mma mendapat $ 138,250 setiap satu dan setiap perjuangan mereka mendapat hampir $ 40k. Dan dari rekod Sam-A, nilai bersih boleh dianggarkan sebagai $ 15 juta hingga 2019.
Selain itu, dia mempunyai rumah sendiri dengan kawasan terbuka yang besar dan kereta.

close

Ad Blocker Detected!

We are working hard for these type of contents and we need to pay the writers as well. Please understand this and allow ads on your system.

Refresh

error: Content is protected !!