Jung Joon-lelaki diperkosa, Biografi, teman wanita, isteri, dipenjara, Video

Personaliti Terkenal Korea Selatan Jung Joon-Young menjatuhi hukuman 6 tahun kerana diperkosa. Mari kita baca lebih lanjut mengenai Biografi, Girlfriend, Isteri

Jung Joon-young sentenced 6 years for raped, Biography, girlfriend

Jung Joon-young adalah bekas penyanyi-penulis lagu, DJ radio, tuan rumah, pelakon, dan keperibadian televisyen dari Korea Selatan. Joon menerima pengiktirafan buat kali pertama dalam rancangan bakat TV realiti Mnet, Superstar K4 (2012), di mana dia selesai ketiga. Dia menjadi anggota termuda dalam pelbagai acara KBS ‘2 Days & 1 Night Season 3’ pada tahun 2013. Dia menjadi tuan rumah program radionya yang dinamakan Simsimtapa (2014) oleh MBC FM Jung Joon-young dan membuat debut skrin besarnya di Love Forecast (2015) . Antara 2015 hingga Mac 2019, Jung adalah vokalis utama Drug Restaurant, sebelum ini dikenali sebagai JJY Group, melepaskan album pertama mereka “Escape to Hangover” pada bulan Mei 2015. Pada bulan Mac 2019, sebagai sebahagian daripada kontroversi Sun Burning, Jung meletak jawatan dari industri hiburan , mengakui bahawa dia telah “membintangi dan menukarkan orang dalam ruang sembang tanpa persetujuan mereka.” Ini adalah selepas laporannya diam-diam merekodkan video seks yang diperkosa dan berkongsi dengan rakan-rakan.

Rapped, Kontroversi dan persaraan

Pada 11 Mac, 2019, Jung dilaporkan secara diam-diam mencatatkan pertemuan seksualnya sendiri dengan sekurang-kurangnya 10 wanita pada tahun 2015 dan 2016, dan kemudian menyiarkan video dalam kumpulan sembang dengan rakan-rakan, termasuk selebriti Korea Seungri. Tuduhan-tuduhan itu timbul dengan salah membekalkan kemudahan seks semasa siasatan polis ke Seungri dan mengakibatkan Jung dituntut juga.

Jung meletak jawatan dari industri hiburan pada 12 Mac, 2019, mengakui jenayah yang dia telah “memfailkan dan bertukar orang di ruang sembang tanpa kebenaran mereka.” Dia memohon maaf kepada ramai wanita yang difilemkannya, dan juga peminatnya, dan juga berjanji untuk bekerjasama dengan polis. Terdapat siasatan yang berterusan dalam kesnya dalam skandal Burning Sun yang melibatkan Seungri, Choi Jong-hoon, Yong Jun-hyung, dan selebriti Lee Jong-hyun. Pada 21 Mac, 2019, Jung telah ditangkap atas tuduhan menyalahi undang-undang menyiarkan video wanita secara eksplisit yang diambil pada sebelas kali melalui ruang sembang media sosial tanpa pengetahuan atau persetujuan mereka.

Seorang wanita datang ke gim SBS pada 19 April 2019, mendakwa bahawa pada Mac 2016, lima orang lelaki termasuk Jung telah merogolnya dan menghantar fail audio dan gambar kejadian dalam sembang kumpulan. Pada 10 Mei 2019, Jung mengaku bersalah terhadap kesemua 11 kes rakaman haram dan memaparkan di dalam bilik sembang video dirinya yang melakukan hubungan seks dengan wanita, dan dia mencari ganti rugi dengan mangsa. Juga disiasat adalah Jung dan Choi Jong-hoon kerana dilaporkan terlibat dalam rogol geng wanita pada 2016. Jung dijatuhi hukuman enam tahun penjara pada 29 November 2019.

Kerjaya dan Kejayaan Jung Joon Young

Jung Joon-young sentenced 6 years for raped, Biography, girlfriend, wife

Dilahirkan pada 21 Februari 1989, Jung telah menerima anugerah “Artis Solo Lelaki” di Anugerah K-Pop Chart Gaon ke-3 sejak penampilan sulungnya dengan melancarkan Album Mini Pertama pada Oktober 2013. Dia kemudiannya mengeluarkan produk yang dihasilkan sendiri Album mini kedua, Remaja, pada 26 Jun 2014, yang termasuk enam lagu sendiri. Jung telah mengadakan pertemuan peminat di Taiwan pada 2013 dan diikuti pada Julai 2014 dengan pertunjukan luar negara yang pertama di Taipei. Di Pretty Man OST Japan Concert pada bulan Julai 2014, dia melakukan tulisan sendiri “I’m Nobody.” Dia tampil di Beijing, Shenzhen, dan Shanghai dalam lawatan konsert di China pada bulan November 2014.

Jung secara rahsia merakam video seks, diperkosa

Pada bulan Mac 2019, sebagai sebahagian daripada kontroversi Sun Burning, Jung meletak jawatan dari industri hiburan, mengakui bahawa dia telah “membintangi dan menukarkan orang dalam ruang sembang tanpa persetujuan mereka.” Ini adalah selepas laporannya diam-diam merakam video seks dan berkongsi dengan rakan-rakan.

Di manakah Jung Joon Lahir? Apakah pendidikannya?

Jung Joon-young dilahirkan di Korea Selatan pada 21 Februari 1989. Di Indonesia, China, Jepun, Perancis, dan Filipina, dia dibesarkan sesudahnya. Dia adalah anak bongsu Jung Hak-Chun dan anak Choi Jong-sook. Ayahnya adalah seorang ahli perniagaan antarabangsa yang telah bepergian untuk syarikatnya ke banyak negara. Jung fasih dalam tiga bahasa yang berbeza, seperti bahasa Inggeris, Cina, dan Korea. Kerana gerakan yang tidak teratur, dia tidak boleh menyertai sekolah biasa. Untuk mata pelajaran harian seperti algebra, bahasa Perancis, gitar, dan piano, dia mengambil pelajaran peribadi. Beliau juga menerima tali pinggang hitamnya di kelas empat di Taekwondo.

Dia mahu pergi ke Filipina apabila Jung bertukar 17 untuk melakukan kerja mubaligh. Dia mengajar Taekwondo dan muzik tempatan. Dia adalah ahli paduan suara yang bermain di hadapan Gloria Macapagal-Arroyo, bekas presiden Filipina. Dia berkata dia dipengaruhi oleh Kurt Cobain dan bertekad untuk menjadi bintang rock selepas menonton MTV Unplugged Show dari Nirvana ketika dia masih remaja.

Hubungan Jung Joon, Siapakah teman wanitanya? Adakah Jung Joon berkahwin?

Jung Joon-young sentenced 6 years for raped, Biography, girlfriend, wife
(Photo by Getty Images)

Isteri Jung Joon Young yang dikhabarkan adalah Jung Yoo Mi yang merupakan bekas rakannya di pameran realiti popular “We Got Married”.

Pasangan itu begitu baik sehingga mereka benar-benar jatuh cinta dengan para netizens.

Beberapa selebriti, termasuk kawan rapat Jung Joon Young, juga mengulas bahawa mereka melihat Jung Joon Young dan Jung Yoo Mi minum bersama di luar rancangan TV di khalayak ramai.

Sebelum itu, Jung Joon Young berkata dia dibesarkan di Jakarta, Indonesia, di mana dia menghabiskan sebahagian besar zaman kanak-kanaknya. Netizens berjaya mencari tahu bahawa pada masa lalu dia pernah mempunyai seorang isteri Indonesia yang dia sangat penyayang dan manis.

Ketika ditanya mengenai jenis wanita yang idealnya, Jung Joon Young berkata,

Apabila ditanya tentang jenis wanita yang idealnya, Jung Joon Young berkata dia suka seorang gadis cantik yang tinggi dengan wajah kecil. Dia berkata, dia tidak bertemu seorang gadis tunggal, dan dia memenuhi semua kriterianya.

Joon Young bersungut-sungut berkata bahawa jika seorang gadis tiba-tiba muncul dalam hidupnya, kalimat pertama yang akan dia katakan kepadanya adalah, “Di mana anda akan minum alkohol?” Fans tahu dia adalah seorang lelaki yang suka minum, jadi dia mahu dia isteri menjadi seseorang yang boleh menyimpan minuman kerasnya dengan baik dan menikmati minum bersama dia semasa waktu lapang mereka.